Kwarlay.com

Navigating the News Maze with Clarity

Shopping Product Reviews

Bivši zaposlenik Applea otkriva trikove za iPhone koje morate znati

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BIVŠI zaposlenik Applea Tyler Morgan na svojem TikToku često dijeli savjete vezane uz iPhone, a nedavno je podijelio najbolje trikove i savjete za iPhone u cijeloj 2023. U videu je prikazao mogućnosti za koje mnogi korisnici uopće ne znaju, a očekuje da će ih biti još više u ovoj godini.

“Obožavam dodir po poleđini, naučila sam to od tebe”, “Snimanje dok slušam glazbu mi je puno pomoglo pri snimanju dočeka Nove godine”, “Spašavaš živote”, “Odlični savjeti”, “Hvala ti za savjet oko tipkovnice”, “Puno je promijenio način na koji koristim svoj iPhone”, neki su od komentara ispod videa.

Dvostruki dodir na stražnjem dijelu

Stražnji dio vašeg iPhonea može služiti poput gumba te ga možete podesiti da radi što želite. Dvostruki dodir možete podesiti tako da otvorite postavke, odaberete sekciju Pristupačnost, zatim u podsekciji Dodir odaberete Dodir po poleđini. Tamo odaberete što želite da dodir radi, primjerice da služi kao svjetiljka, da snima zaslon i slično. Opcija ne funkcionira ako imate maskicu preko.

Trik s 123 gumbom

U kutu tipkovnice imate tipku 123 koja prebacuje tipkovnicu na brojeve i simbole. Umjesto da je pustite, možete je držati i kliziti po tipkovnici da unesete broj ili simbol koji želite te se odmah vratite na način pisanja slova.

Tipkovnica za jednu ruku

U kutu tipkovnice postoji i simbol mreže, odnosno kruga. Uz pomoć njega možete tipkovnicu smanjiti te odabrati želite li da bude bliže lijevoj ili desnoj strani, ovisno o tome jeste li ljevak ili dešnjak. Ova je opcija odlična za osobe manjih ruku, odnosno kratkih prstiju.

Razmaknica poput miša

Korisnici Androida jako dobro znaju za ovu mogućnost, a ona postoji i na iPhoneu. Držite razmaknicu i krećite se prstom po njoj kako biste lakše navigirali tekstom, umjesto da tapkate direktno po tekstu. Baš kao kad koristite miš.

Protresite mobitel

Ako prilikom tipkanja napravite grešku, lagano protresite mobitel. Dobit ćete opciju da poništite zadnje što ste napisali.

Optimizirano punjenje

O mogućnosti optimiziranog punjenja već smo pisali, a predstavljena je i na događanju povodom puštanja iPhonea 15 u prodaju. Ukratko, kad uključite ovu mogućnost, punjenje će se ograničiti na 80% kako bi se održalo zdravlje vaše baterije, što na iPhoneu 15 možete ograničiti uvijek, a ne samo povremeno, kao što je slučaj sa starijim modelima.

Live Listen

Mogućnost Live Listen omogućava vašem uređaju da se ponaša poput mikrofona koji šalje zvuk na vaše AirPods ili Beats slušalice. Tako lakše čujete razgovor koji se primjerice odvija u bučnoj prostoriji. Ovu opciju možete uključiti ako imate iOS ili iPadOS 14.3 ili noviji, a uključuje se u Postavkama u Kontrolnom centru.

Snimanje uz glazbu

Dok slušate glazbu, možete pokrenuti snimanje tako da jednostavno držite gumb za fotografiranje. Slično, dok snimate ekran, možete snimati što govorite jednostavno tako da prvo uključite mikrofon na iPhoneu, a tek zatim pokrenete snimanje ekrana.

Avada Kedavra

Konačno, ljubiteljima Harryja Pottera svidjet će se opcija da Siri kažu “Avada Kedavra” na što će se pojaviti opcija da isključe mobitel. Nije to jedina čarolija koju Siri zna. Primjerice, ako joj kažete “Lumos”, uključit će se bljeskalica, a ako kažete “Nox”, ugasit će se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *